Eticheta cadourilor corporate: cum să nu dai greș când oferi un cadou în relațiile de business

Imagineaza-ti ca tocmai ce ai intrat intr-o intalnire cu un potențial investitor foarte important din Statele Unite si glisezi incet pe masa o sticla de whiskey scump. Desi discutiile nu au inceput inca, prin acest gest ai stabilit cu siguranta tonul: whiskey-ul tau pare a fi o mita.

Eticheta de oferire a cadourilor in relatiile de afaceri variaza in intreaga lume. In Japonia, un cadou precum cel de mai sus este bine venit intr-o intalnire de business.

Un cadou corporate trebuie sa fie folosit pentru a multumi si nu pentru a forta mana celui care il va primi. Oferirea unui cadou nepotrivit ar putea pune compania intr-o lumina nefavorabila.

Fa diferenta

Cadourile arata recunostinta si nu ar trebui sa influenteze in niciun fel obtinerea vreunui castig. Cand vine vorba despre cadourile pentru angajati, lucurile par sa fie mai ceva mai simple decat in cazul celor oferite clientilor sau partenerilor: oferirea de cosuri cadou  foarte des intalnita pentru a recompensa. Sau a aprecia eforturile destinatilor.

Pentru a te asigura ca aceste cadouri nu influenteaza luarea deciziilor atunci cand ele se adreseaza persoanelor cu functii importante, stabileste o suma modica in care sa te incadrezi si nu uita ca un cadou mai voluminos poate avea si alte interpretari care nu denota neaparat generozitatea ta calculator salarii 2018 . .Pentru a evita situatiile de asa natura, cele mai multe dintre firme si-au stabilit politici clare cu privire la oferirea si primirea de cadouri

De asemenea, este important sa alegi momentul potrivit pentru a face un cadou. Nu oferi cadouri  unui angajat caruia urmeaza sa ii ceri o favoare, doar pentru a-l constrange sa te ajute in acest sens. Urmeaza acelasi principiu si in relatiile cu clientii, inainte sa inchei contracte cu acestia.

Cosurile cadou, potrivite pentru firmele mici si pentru corporatii

Cosurile corporate sunt alegerea cea mai populara cand vine vorba de exprimarea recunostintei fata de clienti, partenerii de afaceri sau fata de angajati. Oferite  cu ocazia diverselor sarbatori de peste an sau pur si simplu in semn de multumire, ori ca mod de marcare a unei reusite din viata  companiei, cosurile cadou sunt potrivite atat pentru firmele mici cat si pentru corporatiile care au deja un portofoliu mare de clienti.

Debonaire este consilierul tau atunci cand trebuie sa alegi un cadou corporate. Cosurile cu un design si un continut deosebit, pot exprima  un amalgam de sentimente: multumire, recunostinta, felicitari, toate putand fi transmise prin oferirea unui cos cadou. Sortimentele de produse furnizate de producatori din Belgia, Danemarca, Franta sau Germania sunt selectionate atent pentru a atinge scopul final: originalitatea si rafinamentul absolut

Si in afaceri gesturile mici conteaza. Comanda cosuri corporate de la Debonaire pentru clientii, partenerii sau angajatii companiei tale!

Leave a Comment

Your email address will not be published.